3 sfaturi pe care sa le iei in considerare despre inelele de logodna

Cererea in casatorie este unul dintre cele mai memorabile momente din viata unei persoane, care urmeaza sa se pregateasca de o noua etapa importanta: cea in care isi petrece viata alaturi de partenerul sau, in care imparte clipe atat fericite, cat si incercari. Astfel, alegerea inelului de logodna este una dintre cele mai importante si, probabil, dificile sarcini pe care un barbat trebuie sa o indeplineasca. 

Teama ca bijuteria nu va fi pe placul partenerei sale poate atinge cote maxime. Din acest motiv, se recomanda ca etapa alegerii unor inele de logodna cu diamante sa fie realizata impreuna, de comun acord. Principalele sfaturi de care cuplurile trebuie sa tina cont sunt prezentate in cele ce urmeaza.

Montura

In cazul inelelor cu pietre pretioase, este important ca montura, locul in care sunt pozitionate pietrele in inel, sa fie cat mai stabila. In prezent, exista cateva tipuri de monturi care pot fi alese, in functie de preferintele fiecarei persoane: 

  • cu 4-6 gherute;
  • rotunde sau cu spirala.

Rolul pe care montura trebuie sa il indeplineasca este acela de a oferi stabilitate pietrelor pretioase. De aceea, trebuie sa fie cat mai calitativa, pentru ca in timp sa nu se deterioreze si sa existe riscul ca pietrele pretioase sa se piarda.

Nivelul de puritate a metalului

Cele mai citite articole

Importanta este si puritatea metalului din care este confectionat inelul de logodna, pentru a avea o durata de viata cat mai indelungata, dar si pentru a-si mentine aspectul placut cat mai multa vreme. Astfel, cei care isi indreapta atentia catre un inel realizat din aur, trebuie sa fie atenti la numarul de karate, pentru ca acesta este cel care influenteaza puritatea. 

Inelele din aur de 24 de carate sunt cele de o puritate 100%, ceea ce reda calitatea superioara a metalului pretios. Un alt metal care poate fi ales este chiar platina, care se dovedeste a fi mult mai rezistenta, oferind nivelul dorit de eleganta.

Mana pe care se poarta inelul

Multe persoane se confrunta cu o dilema: „pe ce mana se poarta inelul de logodna?” Vestea buna este ca nu exista anumite coduri de etica in ceea ce priveste purtarea inelului de logodna. Acesta poate sa fie purtat atat pe mana stanga, cat si pe mana dreapta, fara sa fie inestetic sau deranjant.

In concluzie, inelul de logodna trebuie sa fie ales in conformitate cu preferintele partenerei, astfel incat bijuteria sa fie cat mai mult pe placul sau, amintindu-i de fiecare data de unul dintre cele mai frumoase momente din viata ei.

Cele mai citite articole

Read Previous

Esti in cautarea unui magazin de dispozitive reconditionate? Iata la ce sa fii atent!

Read Next

Iata tot ce trebuie sa stii despre importanta hidroizolarii acoperisului

Most Popular