4 lucruri interesante pe care sa le faci in Laponia

Laponia este o regiune de care copiii sunt de-a dreptul indragostiti, pentru ca este recunoscuta ca fiind taramul lui Mos Craciun. Fiind situata in partea nordica a Suediei, Finlandei, Norvegiei si Rusiei, temperaturile in Laponia sunt de cele mai multe ori scazute. Cu toate ca locul este de dimensiuni intinse, gazduieste mai putin de 200 000 de locuitori, ceea ce inseamna ca se dovedeste a fi ideal pentru o vacanta linistita.

Odata ajunsi in Laponia, turistii nu trebuie sa rateze sub nicio forma sa faca o vizita satului lui Mos Craciun, fiind locul in care acesta poate fi intalnit in orice perioada a anului, nu doar de sarbatori. Principalele activitati de facut intr-o excursie Laponia sunt unele dintre cele mai rare lucruri pe care oamenii nu le intalnesc intr-o vacanta obisnuita. Cei care vor sa afle mai multe despre acestea, pot citi in continuare pentru a se informa corespunzator.

Luminile nordice si atmosfera magica

Una dintre cele mai remarcabile manifestari ale naturii este redata chiar de luminile nordice, care pot fi privite cu usurinta din Laponia, intre lunile ianuarie si aprilie. Este un fenomen de-a dreptul misterios si spectaculos, care nu poate fi intuit, din acest motiv, cum se lasa caderea serii, turistii trebuie sa fie atenti la cer pentru a astepta aparitia aurorei boreale.

Posibilitatea de a te intalni cu Husky si reni la tot pasul

Cele mai citite articole

Iubitorii de caini Husky trebuie neaparat sa isi indrepte atentia catre regiunea lor de origine, si anume Laponia. De asemenea, tot pe aceste taramuri se afla o multime de reni, care ii vor ajuta pe turisti sa se simta imediat ca intr-unul dintre cele mai frumoase filme de Craciun,

Arktikum

Pasionatii de istorie care isi doresc sa afle cat mai mult despre trecutul tarilor nordice trebuie neaparat sa viziteze Arktikum, un muzeu aflat in Finlanda. Acesta este pozitionat pe malul raului Ounasjoki si prezinta informatii de-a dreptul atractive despre modul de viata al locuitorilor, traditii si aspecte interesante din vremurile preistorice.

Satul de zapada Lainio

Unul dintre locurile care nu trebuie sa fie ratate intr-o excursie in Laponia este chiar satul de zapada Lainio, in care decorul este realizat in principiu din gheata si zapada. Cuprinde un hotel realizat in intregime din gheata, in cadrul caruia se afla si un bar, restaurant, dar si partii de gheata. 

Laponia este o regiune care poate sa fie vizitata in orice perioada a anului, insa cei care isi doresc sa se bucure de frumusetile aurorei boreale, trebuie sa se asigure ca isi rezerva excursia intre ianuarie si aprilie, pentru a se bucura de pachetul complet.

Cele mai citite articole

Read Previous

Care sunt cele mai cautate orase pentru birouri si de ce? 

Read Next

Vrei sa iti instalezi un cazan pe combustibil solid? Iata de ce accesorii mai ai nevoie! 

Most Popular