4 sfaturi utile despre cum copilul tau sa isi poarte ghiozdanul

4 sfaturi utile despre cum copilul tau sa isi poarte ghiozdanul

Purtarea ghiozdanului de scoala trebuie sa fie realizata conform unor criterii simple de care orice copilas trebuie sa tina cont pentru a nu se confrunta niciodata cu dureri de spate sau cu tulburari de sanatate la nivelul coloanei vertebrale. Pentru ca acest lucru sa devina realitate, este necesar si ca parintele sau sa ii explice exact cum trebuie sa poarte ghiozdanul.

Vestea buna este ca exista o multime de ghiozdane ieftine care reusesc sa asigure sustinerea necesara, fara ca cel mic sa se confrunte cu dureri de spate. Secretul este ca ghiozdanul sa fie purtat pe ambii umeri, nu doar pe unul, pentru ca greutatea sa se echilibreze in mod corespunzator. Principalele sfaturi de care orice parinte trebuie sa tina cont sunt mentionate in cele ce urmeaza.

1. Evitarea supraincarcarii ghiozdanului

Specialistii spun ca greutatea ghiozdanului nu trebuie sa depaseasca sub nicio forma 10-15% din greutatea copilului, pentru a nu exista niciun risc pentru sanatatea coloanei vertebrale. Din acest motiv, trebuie sa se evite cat de mult se poate supraaglomerarea sa, mai ales cu obiecte inutile.

2. Utilizarea fiecarui buzunar

Cele mai citite articole

Daca obiectele sunt repartizate in locuri diferite, presiunea aplicata pe coloana vertebrala a copilului va fi mai mica. De exemplu, daca are o sticluta cu apa, trebuie sa o aseze in compartimentul special conceput pentru sticla cu apa.

3. Este necesara utilizarea ambelor bretele ale ghiozdanului

Copiii au tendinta de a purta ghiozdanul doar pe un singur umar, ceea ce inseamna ca toata greutatea se va concentra in acel loc, situatie in care apare fenomenul de deformare a coloanei vertebrale insotit bineinteles de durerile de spate sau chiar de sold.

4. Achizitionarea unui ghiozdan de dimensiuni medii

Multi parinti au tendinta de a cumpara un ghiozdan mare, spatios, asigurandu-se ca micutul lor are suficient spatiu de depozitare. Din pacate, scolarul va tinde sa-si umple ghiozdanul cu lucruri de care nu are nevoie, ceea ce il vor ingreuna fara sa isi dea seama.

Purtarea adecvata a ghiozdanului poate avea un impact pozitiv asupra coloanei vertebrale a micutului. Din acest motiv, fiecare parinte trebuie sa se asigure ca ii explica fiului sau fiicei cat de important este sa isi poarte ghiozdanul responsabil, pentru a nu se confrunta cu dureri de spate sau cu afectiuni severe mai tarziu.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cele mai importante sfaturi pe care trebuie sa le urmezi cand prepari laptele praf 

Read Next

4 lucruri importante pe care nu le știai despre GDPR: Te pot afecta mai mult decât crezi!

Most Popular