6 recomandări pentru amenajarea unui living de vis

6 recomandări pentru amenajarea unui living de vis

Atunci când vorbim despre amenajări interioare, principala regula de care trebuie sa ții cont este să iasă un rezultat pe placul tău și a celor apropiați ție. În plan secund, e recomandabil să ții cont și de ceea ce ne sfătuiesc specialiștii, designerii de interior sau arhitecții.

Iată șapte idei practice, de la experții artei decorative, pe care le poți pune în practică în propriul tău living, pentru confort, căldură și sentimentul de „acasă”:

1. Creează senzația unui living spațios

În designul interior, se folosește o procedură numită „zonificare”, cu ajutorul căreia poți să dedici anumite spații din încăpere unor activități specifice. De exemplu, alegi un colț anume pentru masa de dining, unul în care să plasezi canapeaua cu televizorul, iar altul unde poți amplasa un fotoliu și o mică măsuță de cafea. 

Astfel, vei avea mai multe zone diferite în aceeași cameră, spațiul va părea mai vast, dar și mai bine organizat și gândit.

2. Personalizează-ți sufrageria 

Pentru o amenajare living pe placul tău și a celor ce îți trec pragul, poți să te inspiri din tendințe și să le aplici raportându-te la propriile tale gusturi, principii și valori.

Prin urmare, e indicat să ai accente personale prin încăpere, anumite elemente decorative care te definesc pe tine, care reprezintă ceva pentru tine la nivel emoțional. Poate fi vorba despre tablouri, fotografii sau mici obiecte achiziționate de-a lungul timpului din vacanțele în care ai fost.

3. Alege un mobilier de living frumos si util

Când alegi mobilierul din living, e indicat să ții cont atât de aspectul său, cât și de funcționalitate. Desigur că poți găsi nenumărate piese ce arată de-a dreptul spectaculos în revistele de profil, însă gândește-te că tu și musafirii tăi puteți petrece ore în șir pe o canapea sau un fotoliu. Sunt ele confortabile?

Cele mai citite articole

Poți opta pentru modele de canapele din catifea, menite să aducă o veritabilă pată de culoare întregii încăperi.

4. Integrează tehnologia pentru un living modern

Odată ce te-ai hotărât poate că e o idee bună această canapea din catifea Madara, Mazzini Sofas, 4 locuri, 237x102x90 cm, verde, poți trece la pasul următor, adică la tehnologie.

Orice design ți-ai dori să abordezi, în zilele noastre trebuie să apelezi și la tehnologie, fiindcă avem nevoie de ea atât în viața de zi cu zi, cât și la serviciu, de cele mai multe ori. Caută sisteme avansate de lumini, de sunet și optează pentru eficiență energetică și simplitate în folosire.

5. Alege obiecte de artă pentru living

Fie că ești pasionat sau nu de pictură, nimic nu personalizează o încăpere mai bine decât o fac tablourile. Fie că vorbim despre pânză pictată manual sau o imagine imprimată pe o coală de hârtie, aceste ilustrații au capacitatea de a schimba radical modul in care arată livingul tau. 

Caută artiști locali sau încearcă tu însuți să creezi o operă de artă care va primi toate aprecierile musafirilor tăi și poate astfel îți descoperi și o nouă pasiune.

6. Alege un living minimalist în detrimentul unuia sofisticat

Nu se discută gusturile, însă dacă nu ești cu adevărat hotărât în privința modului în care vrei să arate livingul tău, recomandabil ar fi să aplici regula simplității.

Niciodată nu vei da greș optând pentru simplitate, eleganță și rafinament, în detrimentul unui aspect greoi, încărcat și care dă senzația de spațiu apăsător.

Ai întotdeauna grijă să iei decizii privind amenajarea livingului după ce îți analizezi foarte bine gusturile și preferințele și după ce stai de vorbă și cu apropiații tăi, pentru a te asigura că rezultatul să fie o încântare pentru toată lumea. Nu uita să crezi în talentul tău și dă frâu liber imaginației de care sigur vei da dovadă.

Cele mai citite articole

Read Previous

5 gadgeturi esențiale în biroul unui broker de asigurări

Read Next

De ce fiecare IMM are nevoie de un website profesionist? Beneficii și recomandări

Most Popular