Ai nevoie de o solutie moderna si eficienta pentru fatada cladirii tale? Iata ce poti alege! 

Fatadele cladirilor au mai multe roluri, 2 dintre acestea fiind insa cele mai importante. In primul rand, fatada are rolul de a proteja straturile constructiei si de a preveni deteriorarea acesteia, atat la exterior, cat si la interior, iar in al doilea rand, fatada are si un rol estetic. 

Cu ajutorul fatadei, o cladire poate fi construita intr-un anumit stil arhitectural sau permite integrarea acesteia intr-un stil specific zonei in care este amplasata, pentru a se integra perfect in peisajul urban. 

Ce tipuri de fatade exista pe piata? 

In general, specificul unei fatadei este dat de tipul materialului folosit pentru construirea acesteia. Drept urmare, exista posibilitatea de a se alege dintre fatade din lemn, marmura, granit, sticla sau fatade din tencuiala decorativa si profile decorative. 

De asemenea, fatadele pot fi impartite si in functie de tehnica prin care sunt montate. Astfel ca pot exista fatade usoare sau grele, fatade prefabricate sau fatade ventilate. Una dintre cele mai moderne si eficiente este fatada ventilata, despre care pot fi aflate mai multe informatii accesand link-ul https://alcogroup.ro/fatade-ventilate/

Ce este fatada ventilata si prin ce se deosebeste aceasta?

Cele mai citite articole

Fatada ventilata poate fi cea mai buna solutie pentru a inlocui cea mai populara tehnica folosita pentru izolarea si decorarea casei, anume polistirenul si finisajele clasice. Aceasta este o solutie spectaculoasa, cu un design foarte modern, dar si cu un grad de eficienta ridicat. 

Fatada ventilata are si rol de izolatie exterioara a cladirii, dar care are o tehnica aparte de montaj. Aceasta consta in montarea termoizolatiei si, ulterior, a elementelor fatadei de cladire, prin intermediul unor dibluri si holz-suruburi. 

In acest fel se creeaza o camera de aer intre elementele structurii, care permite aerului sa circule, favorizand astfel ventilatia. Aceasta este eficienta mai ales in ceea ce priveste aparitia evitarea aparitiei condensului si igrasiei. 

De asemenea, alte avantaje pe care le are acest tip de fatada sunt si imbunatatirea izolatiei, atat din punct de vedere termic, dar si acustic, precum si cresterea eficientei energetice a acesteia. Toate acestea pot influenta valoarea unei cladiri. 

Cele mai citite articole

Read Previous

4 lucruri importante pe care nu le știai despre GDPR: Te pot afecta mai mult decât crezi!

Read Next

De ce este important să alegi oferta de energie potrivită?

Most Popular