Alegerea sau schimbarea usilor de interior – un mic ghid

Dincolo de caracterul lor practic si de necesitatea de a diviza spatiile, de a oferi intimitate sau de a bloca curentii de aer, usile reprezinta un element puternic de stil si caracter in casa. Care sunt cele mai bune sfaturi pentru a alege cele mai bune usi?

Care sunt calitatile necesare pentru o usa de interior „buna”?

Inainte de a alege o usa, trebuie sa se defineasca mai intai asteptarile. Se vor usi identice in toate camerele sau se prefera sa se personalizeze fiecare camera cu usi cu designul potrivit? Sau economisirea spatiului este esentiala si se vor alege usile glisante? Anumite pasaje intre camere necesita o izolatie speciala? De exemplu, izolarea termica intre garaj si casa sau izolarea fonica pentru o camera de muzica sau un dormitor?

Odata ce a fost definite nevoile, va fi mult mai usor sa se aleaga dintre numeroasele posibilitati, mai ales ca in portofoliul de usi Porta Doors pot fi gasite modele dintre cele mai variate. 

Ce sistem de deschidere ar trebui sa se aleaga?

Cele mai citite articole

Usile batante simple sau duble sunt cele mai comune sisteme utilizate in locuinte, cu o suprafata de aproximativ un metru pentru fiecare usa. Usa se deschide prin impingerea in dreapta sau in stanga (sau in ambele directii, in cazul unei usi duble), in functie de orientarea manerului si de amplasarea axei verticale. Alegerea impingerii spre dreapta sau spre stanga se va face in functie de confort si obiceiuri, stangacii si dreptacii nu vor avea aceeasi preferinta.

In ceea ce priveste alegerea locului unde se va balansa usa (spatiul necesar pentru a deschide usa), este necesar sa se ia in considerare utilizarea si amenajarea camerei. Ca regula generala, se evita amplasarea deschiderii usii pe un coridor pentru a nu aglomera spatiul, insa rareori poate fi amplasata intr-o magazie sau intr-un garaj, deoarece spatiul poate fi redus. Deschiderile duble (doua foi) sunt ideale pentru a conferi caracter pragului in incaperile cu volume mari.

Usile glisante permit economisirea de spatiu pe podea si in amenajarea sau impartirea cu usurinta a unei camere mai mari in doua, in special pentru a crea un alcov sau un dressing. Optarea pentru o usa glisanta ascunsa in perete (usa glisanta) va permite, de asemenea, optimizarea spatiului pe perete (decoratiuni, biblioteca, mobilier etc.). Acest sistem ar trebui sa fie preferat pentru cladirile noi, deoarece modificarea peretilor este dificila si costisitoare in cazul renovarilor.

Cele mai citite articole

Read Previous

Care sunt criteriile in functie de care sa alegi masinuta electrica pentru copilul tau? 

Read Next

Cum se pot bucura mirii de o muzica si ambianta reusita la nunta?

Most Popular