Caracteristici ale semiremorcilor platformă

Principalele criterii care influențează alegerea unui anumit model de semiremorcă platformă sunt: 

 • capacitate de încărcare;
 • înălțimea platformei; 
 • dimensiuni; 
 • tipul de încărcare sau tipul de intrare pe trailer; 
 • caracteristicile de proiectare; 
 • numărul de osii.

Acest dispozitiv multifuncțional, semiremorca platformă, poate fi utilizat pentru o mare varietate de scopuri. Remorcile cu platformă moderne se aleg de către profesioniști în special după numărul de axe, domeniu aplicare și dimensiuni.

Categorii de semiremorci platformă

Construcția de semiremorci platfrome joase

Un încărcător (semiremorcă) semi-low diferă ușor de un încărcător low. La un încărcător semi-jos, greutatea este plasată deasupra osiilor. Prin urmare, un încărcător semi-jos poate transporta mai puține sarcini mari. Spațiul de marfă începe aproape direct în spatele gâtului semiremorcii și se extinde până la puntea spate. Formatul poate varia considerabil. De la variante cu două axe până la versiuni cu până la 10 linii de axe.

Alte caracteristici

La transport, se ia în considerare și înălțimea încărcăturii. Datorită poziției mai înalte, aceleași înălțimi nu pot fi asumate pentru un încărcător semi-jos.

Există o serie de alte caracteristici care pot fi găsite pe semiremorcile cu sarcină mică:

 • înălțimea spațiului de marfă este între 80 de centimetri și 1 metru.
 • dimensiunea anvelopei diferă în funcție de dimensiunea semiremorcii; modelele mai mari au adesea mai mult de două roți pe axă;
 • pentru a gestiona mai bine sarcinile mari indivizibile, unele semiremorci mari sunt echipate cu osii orientabile, motiv pentru care șoferul este astfel capabil să facă viraj mai ascuțite; acest lucru reduce, de asemenea, forța de tracțiune asupra anvelopelor, făcându-le mai durabile.

Dimensiunea platformei este unul dintre factorii care determină capacitatea de transport a acestui vehicul.

Capacitatea de transport, înălțimea platformei de încărcare, lățimea și lungimea platformei sunt selectate individual în funcție de dimensiunea și greutatea încărcăturii supradimensionate, precum și de caracteristicile rutei pe care se va deplasa încărcătura.

Cele mai citite articole

De exemplu, o platformă care este prea lungă nu va putea vira pe drumuri înguste, ceea ce poate conduce la probleme serioase legate de costul combustibilului, deoarece conducătorul autotrenului va fi obligat să se deplaseze pe alte drumuri până când va fi posibil să facă o manevră completă.

Nu există un standard de dimensiune unic pentru semiremorcile cu încărcătură joasă. 

Dimensiunile platformei vor diferi semnificativ în funcție de:

 • capacitatea de transport;
 • numărul de osii;
 • lungimea semiremorcii;
 • lățimea (în funcție de prezența expansoarelor) etc. 

Toate acestea afectează prețurile și costul transportului cu o semiremorcă platformă.

Înălțimea platformei

De obicei, înălțimea de încărcare a platformei nu depășește 95-105 cm. Atunci când se transportă mărfuri, trebuie să se ia în considerare traseul de rulare și liniile electrice, podurile, tunelurile și alte structuri și structuri joase de pe drum. Acesta este motivul pentru care înălțimea redusă a platformei este ideală, pentru că va permite să se transporte în siguranță mărfuri voluminoase pe drumurile publice.

Lungimea platformei

Lungimea platformei de lucru a unei semiremorci poate varia între 5-22 m. Dimensiunile longitudinale ale remorcilor nu depășesc 7 metri, lungimea celor coborâte este de 6-9 m, lungimea obișnuită (dreaptă) semiremorci este de 10-12 m. Lungimea platformei de lucru a camioanelor grele uriașe ajunge de la 12 metri până la 35 m (glisant) și mai mult.

Lățimea platformei

Dimensiunile transversale ale platformei, la rândul lor, sunt în medie între 2,5 m și 3,0 metri . (inclusiv cu extensiile laterale). Astfel, o semiremorcă platformă standard se poate deplasa liber pe o bandă de circulație și nu crea obstacole pentru alte vehicule aflate în trafic. Pentru semiremorcile grele, lățimea este între 3,5 m și 4,1 m cu prelungiri. La operarea unui trailer cu dimensiuni mai mari, este necesar un permis special.

Avantajele semiremorcilor platformă

 • Fiabilitate. Designul se distinge prin ușurință și stabilitate. Lățimea optimă a platformei va permite să se transporte o varietate de produse.
 • Performanţă. Înălțimea dispozitivului asigură încărcarea și descărcarea comodă a semiremorcii. 
 • Versatilitate. Lățimea platformei este concepută pentru a transporta paleți de tip european.
 • Manevrabilitate. Lățimea optimă a ampatamentului, precum și anvelopele, asigură funcționarea ușoară a dispozitivului pe câmp și teren accidentat.

Găsești semiremorci platformă diverse, second hand și noi, pe portalul de anunțuri vehicule și utilaje pentru profesioniști Autoline.ro.

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce sunt fatetele dentare si de ce sunt necesare?

Read Next

Care sunt criteriile in functie de care sa alegi masinuta electrica pentru copilul tau? 

Most Popular