Care sunt cele mai cautate orase pentru birouri si de ce? 

Care sunt cele mai cautate orase pentru birouri si de ce? 

Odata cu ridicarea restrictiilor si a starii de urgenta generate de pandemia care a afectat intregul mapamond, viata a inceput sa revina la cursul normal din perioada anului 2019. Astfel ca si sectorul de afaceri a inregistrat o crestere a activitatii, mai ales ca tot mai mult angajati s-au reintors la programul obisnuit de lucru. 

In consecinta, piata imobiliara, mai ales in ceea ce priveste sectorul de inchirieri a spatiilor pentru birouri, a fost influentata in mod direct de aceasta crestere. Cu toate acestea, faptul ca pentru numeroase activitati de business, modul de lucrul remote este in continuare preferata, au existat mai multe solicitari de spatii de birou in anumite orase, pe cand altele s-au mentinut pe trendul de anul trecut. 

Bucuresti si Timisoara, cele mai solicitate 

Este lesne de inteles ca unul dintre aceste orase unde piata imobiliara dedicata sectorului de business a cunoscut o crestere a cererii este Capitala. Acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca este capitala tarii, unde cererea se intalneste cu oferta, adica angajati din provincie au posibilitatea de a se angaja la companii multinationale. 

Cele mai citite articole

De asemenea, multe companii multinationale care intentioneaza sa isi deschida o filiala romaneasca aleg Capitala, astfel ca cererea pentru inchiriere spatiu de birou Bucuresti este pe un trend ascendent, situatia fiind similara perioadei pre-pandemie. Bucurestiul este un nod industrial si de business foarte important, avand o zona industriala in continua dezvoltare, iar cladirile de birouri sunt, in general, noi si moderne, cu utilitati care sa faca sederea confortabila. 

Un alt centru industrial important din tara este si Timisoara, care acopera aproape intreaga parte de vest a tarii, mai ales ca este si foarte aproape granita, facand legatura cu tarile din vestul Europei. Astfel, companiile a caror activitate presupune legaturi cu aceste tari sunt tot mai interesate sa isi deschida puncte de lucru sau chiar sa isi mute activitatea in regiunea respectiva. 

Si cum orice afacere presupune si existenta unor manageri care sa administreze si gestioneze activitatea, spatiile de birouri de inchiriat in Timisoara au inregistrat, de asemenea, o crestere importanta, fiind cea mai mare piata de tranzactii imobiliare din orasele regionale. In top se afla si alte orase importante, dar intr-o ordine care poate surprinde, deoarece pe locul 2 se afla orasul Iasi, iar pe locul trei, Cluj Napoca. 

In concluzie, daca in primul trimestru cresterea nu a fost una foarte mare, in cel de-al doilea semestru din 2022 cererea pentru spatiile de birouri pare sa revina la nivelul de dinainte de pandemie. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce tipuri de produse pirotehnice exista si care se potriveste evenimentului tau? 

Read Next

4 lucruri interesante pe care sa le faci in Laponia

Most Popular