Care sunt criteriile in functie de care sa alegi masinuta electrica pentru copilul tau? 

Care sunt criteriile in functie de care sa alegi masinuta electrica pentru copilul tau? 

Jucariile pentru copii care pot fi gasite pe piata la momentul actual sunt foarte variate, de la cele simple, clasice, realizate din lemn, pana la cele mai inteligente, dotate cu tehnologie performanta. De asemenea, o alta categorie de jucarii disponibila in magazine si care este foarte apreciata atat de copii, cat si de parinti, este cea care imita obiecte utilizate in mod obisnuit de catre adulti. 

O bucatarie in miniatura, dotata cu electrocasnice si instrumente pentru gatit va fi o incantare pentru copii, indiferent ca sunt fetite sau baietei. In plus, astfel de jocuri de rol sunt incurajate deoarece stimuleaza imaginatia si dezvoltarea cognitiva a celor mici. Intr-o situatie similara este si categoria de masini electrice pentru copii, care este fascinanta deoarece acestea sunt replici in miniatura a unor marci si modele de autovehicule foarte cunoscute. 

Cu toate ca astfel de jucarii au un pret destul de ridicat, cererile de cumparare sunt numeroase, dar pentru a avea certitudinea ca aleg o masinuta electrica potrivita pentru copilul lor, parintii ar trebui sa tina cont de o serie de criterii, printre care:

  • Gradul de siguranta 

Cele mai citite articole

Unul dintre principalele aspecte care ii preocupa pe parintii care intentioneaza sa cumpere o masinuta electrica pentru copii este siguranta oferita de aceasta. Tocmai de aceea, toate modelele sunt dotate cu centuri de siguranta, care sa protejeze copiii in timpul plimbarii cu masinuta. 

De asemenea, unele modele sunt dotate si cu o serie de optiuni, cum ar fi limitarea vitezei cu care se poate deplasa o astfel de masinuta. In plus si parintii trebuie sa fie foarte atenti si responsabili atunci cand folosesc masinutele electrice, recomandat fiind sa nu ii lase pe acestia sa conduca, ci sa fie controlate din telecomanda de catre un adult. 

  • Varsta copiilor 

Pe piata exista mai multe modele si tipuri de masinute electrice, unele de mai mici dimensiuni – in care incape, de regula, un singur copil – si care merg cu o viteza mai mica, potrivite pentru copiii cu varsta de pana la 4 ani si altele mai mari si mai puternice, care se adreseaza copiilor mai mari. 

Aspecte la fel de importante sunt si puterea si autonomia bateriei masinutelor, dar si parerea copiilor. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Caracteristici ale semiremorcilor platformă

Read Next

Alegerea sau schimbarea usilor de interior – un mic ghid

Most Popular