Care sunt etapele principale ale renovarii unei locuinte?

Care sunt etapele principale ale renovarii unei locuinte?

Renovarea unei locuinte, fie ca este vorba despre un apartament la bloc, fie o casa pe pamant, vezi case la rosu, este o operatiune ampla, care necesita un buget semnificativ, mana de lucru suficienta si de preferat profesionista, precum si timp pentru parcurgerea tuturor etapelor corespunzatoare. 

Si pentru ca renovarea sa se definitiveze in cele mai bune conditii si cu rezultatele dorite, este importanta procedarea la organizare riguroasa, respectand o anumita ordine, un calendar al etapelor care compun aceasta lucrare de amploare. Astfel, dupa intocmirea riguroasa a unui plan care sa includa toate lucrarile de renovare si evaluarea materialelor  necesare, cooptarea unei echipe de mesteri in caz ca nu ati ales realizarea lucrarilor in regie proprie, primul pas este eliberarea spatiului. Este de preferat gasirea unui loc de depozitare temporara a tuturor pieselor de mobilier si ale celorlate obiecte din casa. 

Odata eliberat spatiul supus renovarii, toata atentia va fi indreptata catre dusumea, pereti si tavan. Va fi indepartat parchetul sau, dupa caz, gresia, linoleumul, faianta, tapetul,  iar peretii si tavanul, curatati pana la tencuiala. Urmatoarea etapa consta in verificarea instalatiei electrice, iar daca este cazul, inlocuirea acesteia cu una noua, perfect functionala. 

De asemenea, instalatia sanitara, precum si caloriferele, conductele, tevile din casa trebuie evaluate si, daca se impune, se va proceda la schimbarile necesare. 

Cele mai citite articole

Dupa aceasta etapa vine randul ferestrelor casei si se decide daca este necesara schimbarea tamplariei actuale cu o alta noua sau sunt de ajuns doar cateva reparatii. 

Odata depasita si aceasta faza, urmeaza lucrarile de gletuire ale peretilor, dupa care se va utiliza amorsa, apoi, dupa uscarea peretilor, acestia vor putea fi zugraviti dupa preferinta. 

Etapa care urmeaza dupa ce peretii au fost imbracati in sortimentul de vopsea ales consta in instalarea de prize si intrerupatoare noi, dupa care se poate trece la montarea de parchet, gresie, faianta, tapet etc. 

Dupa finalizarea acestor etape si a strangerii tuturor materialelor, recipientelor ramase, a uneltelor si echipamentelor utilizate, urmeaza etapa la care fiecare isi doreste sa ajunga mai repede, pentru ca de acum ce a fost mai greu a trecut. 

Astfel, spatiul proaspat renovat este pregatit corespunzator pentru piesele de mobilier, articole decorative si tot ce dorim pentru a transforma locuinta pusa la punct intr-un spatiu confortabil si cat mai primitor.

Cele mai citite articole

Read Previous

Solutii Awe Compactors pentru managementul deseurilor: rotocompactoare si presscontainere deseuri

Read Next

Descopera cum poti sa-ti tratezi anxietatea cat mai usor!

Most Popular