Care sunt pietele financiare pe care pot tranzactiona investitorii romani?

Pentru a putea tranzactiona pe pietele financiare, investitorii trebuie sa cunoasca foarte bine atat instrumentele financiare, cat si pietele pe care pot tranzactiona, modul in care functioneaza acestea si sa fie la curent cu toate evenimentele si schimbarile din pietele vizate. 

De aceea, pentru o pregatire adecvata, acestia ar trebui sa urmeze cursuri de specializare si perfectionare, deoarece chiar si investitorii cu experienta mai au lucruri de invatat, pe care le pot obtine prin intermediul unor astfel de cursuri. O platforma de cursuri de trading, care se adreseaza atat celor care doresc sa devina investitori sau sunt investitori incepatori, cat si si investitorilor avansati, este platforma online Vestor

Ce sunt pietele financiare si de ce sunt importante? 

Pietele financiare sunt acele locuri in care se tranzactioneaza, adica se vand si se cumpara, actiuni. Aceste pot fi fizice sau virtuale, motiv pentru care romanii au acces la aproape orice tip de piata financiara din lume. 

Pe langa sutinerea investitiilor si tranzactionarilor, pietele financiare au si alte roluri la fel de important, cum ar fi acela de a stabili pretul pentru un anumit tip de active, cum ar fi, de exemplu, pretul aurului, de care se tine cont in stabilirea pretului gramului de aur si implicit, pretul cu care bijuteriile ajung la cumparatori. Deci influenteaza intregul sector de activitate. 

Cele mai citite articole

De asemenea, pietele au si un rol important in evaluarea activelor, deoarece contribuie la stabilirea valorii pe care o are o companie, activele sau proprietatile acesteia, precum si un rol de arbitraj, in vederea uniformizarii preturilor pentru activele tranzactionate pe toate pietele, indiferent ca sunt slab dezvoltate sau nu. 

Cate tipuri de piete financiare exista? 

Pietele financiare sunt de mai multe feluri, acestea fiind clasificate in functie de mai multe criterii, insa cele mai cunoscute sunt pietele financiare destinate unui anumit tip de active. Astfel ca exista piata de actiuni, piata de obligatiuni, piata Forex, piata de marfuri si, mai nou, piata cripto. 

Pietele financiare mai pot fi clasificate si ca piete principale – numite si emisiuni – sau piete secundare – de negociere – dar si piete caracterizate in functie de tipul investitiilor, care pot fi piete monetare – destinata activelor pe termen scurt – si pietele de capital, pentru investitiile pe termen lung. 

Astfel ca o pregatire in prealabil inainte de a incepe activitatea de tranzactionare la bursa este absolut necesara, pentru a cunoaste toti termenii si vocabularul bursier, dar si pentru a intelege cum se tranzactioneaza pe anumite piete sau anumite instrumente financiare. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum te pot ajuta microfoanele spion? Iata care sunt avantajele pe care le poti obtine!

Read Next

Ce tipuri de produse pirotehnice exista si care se potriveste evenimentului tau? 

Most Popular