Cate tari sunt in uniunea europeana

Introducere

Uniunea Europeana, cunoscuta si sub numele de UE, este una dintre cele mai importante organizatii economice internationale. UE se compune din 28 de state membre, fiecare avand o economie proprie, dar toti contribuind la buna functionare a acestei organizatii. Fiecare tara membra are propria sa legislatie, politica, moneda, cultura si istorie, si toate acestea se imbina pentru a forma ceea ce astazi este Uniunea Europeana.

Tari care fac parte din UE

Cele 28 de tari care fac parte din Uniunea Europeana sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croatia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria si Republica Ceha. Aceste tari au fost furnizoare de bunuri, servicii si finantare, toate acestea fiind esentiale pentru buna functionare a Uniunii Europene.

Politica UE si obiectivele sale

UE are un sistem de putere mixt, in care statele membre sunt responsabile pentru politica interna, dar UE gestioneaza politica externa si economia generala. Obiectivul principal al UE este acela de a promova pacea si stabilitatea pe teritoriul sau. UE isi propune, de asemenea, sa promoveze schimburile comerciale si oportunitatile de investitii intre statele membre, sa sustina dezvoltarea durabila si sa ofere protectia cetatenilor sai.

Tratatele UE

Cele mai citite articole

Tratatele UE sunt documente legale care reglementeaza relatiile intre statele membre, precum si functiile si competentele Comisiei Europene. UE a semnat numeroase tratate la nivel international, cum ar fi Tratatul de la Roma din 1957, Tratatul de la Maastricht din 1992 si Tratatul de la Lisabona din 2009. Aceste tratate asigura ca UE functioneaza in mod unitar si eficient, si asigura ca fiecare tara membra beneficiaza de avantajele economice si sociale oferite de organizatie.

Beneficiile UE

UE contribuie la cresterea economica si la reducerea saraciei in tarile sale membre. De asemenea, UE a contribuit la protectia drepturilor cetatenilor sai, asigurandu-le totodata acces la bunuri si servicii la un pret accesibil. UE a adoptat legislatie care a facut posibila circulatia libera a persoanelor, bunurilor, serviciilor si capitalului intre statele membre. UE a avut, de asemenea, o influenta pozitiva asupra mediului si a angajat masuri pentru protejarea si conservarea resurselor naturale.

Concluzie

In concluzie, Uniunea Europeana este o organizatie internationala complexa, care se compune din 28 de state membre. Aceasta ofera tarilor sale membre economii stabile si beneficii sociale, precum si protectia drepturilor cetatenilor sai. UE a semnat numeroase tratate care asigura protectia mediului si a bunurilor si serviciilor sale. UE a contribuit, de asemenea, la extinderea pietelor comune si a schimburilor comerciale intre statele membre.

Cele mai citite articole

Read Previous

Idei de afaceri acasa

Read Next

Curiozitati despre uniunea europeana

Most Popular