Ce simbolistică poartă inelul de logodnă?

Istoria inelului de logodnă este una vastă, iar cei mai mulți istorici iau ca punct de pornire Roma Antică. În urma erupției Vezuviului din ‘79, orașul Pompei a fost distrus, iar printre ruinele sale s-au găsit multe inele din aur și alte pietre prețioase. În ciuda catastrofei care a avut loc, dovezile obținute în urma săpăturilor arheologice arată faptul că romanii purtau inele pentru a-și exprima loialitatea și iubirea unul față de celălalt. 

Motivul pentru care inelul de logodnă este purtat pe degetul inelar de la mâna stângă este pentru că acolo se află ceea ce ei numeau “vena amoris”, vena care duce la inimă. Inițial, inelele nu erau decorate cu diamante, urmând ca aceste pietre prețioase să fie introduse de abia în secolul XX.

Cum arată inelele din prezent? 

În ziua de astăzi, inelul de logodnă reprezintă în continuare un simbol al iubirii. El este folosit în timpul cererilor în căsătorie pentru a reliefa angajamentul pe care și-l ia o persoană în momentul în care spune da. Inelul este circular, fără să aibă un început sau un sfârșit, așa că se poate spune că simbolizează dragostea eternă. 

Semnificația inelului de logodnă se poate schimba în funcție de religie: în timp ce în creștinism, inelele de logodnă sunt esențiale în orice relație, în iudaism ele nu sunt la fel de prezente, fiind înlocuite cu cele de căsătorie. Nu există o soluție care să mulțumească toate cuplurile, așa că fiecare persoană are responsabilitatea să aleagă ceva ce i se potrivește ei și partenerului de viață. 

Cele mai citite articole

Locul ideal în care persoanele interesate pot găsi o varietate de inele pe gustul lor este un magazin cu bijuterii din aur

Nu doar că vor avea opțiunea să aleagă din numeroase modele,  dar o vor putea face din confortul locuinței lor, dacă merg pe varianta unui magazin online. În unele situații, va exista și posibilitatea ca oamenii să-și poată personaliza inelele de logodnă, pentru a le transforma în niște bijuterii cu adevărat unice. 

Care este semnificația culorii pietrei prețioase?

În cazul inelelor cu diamant, chiar și culoarea vine cu propria ei însemnătate: diamantul alb este asociat cu puritatea, cel albastru cu încrederea și loialitatea, portocaliu reprezintă curajul, iar diamantul negru misterul. Bineînțeles, nu toate inelele de logodnă au integrate diamante, ci pot fi încorporate și alte pietre prețioase.

Spre exemplu, safirul este piatra lunii septembrie și simbolizează loialitatea, dar totodată și înțelepciunea. Alte pietre prețioase populare printre cupluri sunt smaraldul, rubinul și opalul. Indiferent că o persoană alege un diamant sau o altă piatră prețioasă pentru inel, este important ca bijuteria să o ajute să-și exprime cele mai intense nuanțe ale sentimentelor față de cea pe care o iubește. 

În cele din urmă, chiar dacă semnificația exactă a inelului de logodnă a suferit schimbări de-a lungul timpului și fiecare cuplu privește într-un alt fel bijuteria, ideea a rămas aceeași: o dovadă a iubirii și a loialității în cuplu.

Cele mai citite articole

Read Previous

Vrei să obții un credit rapid direct de acasă? Descoperă soluția!

Read Next

3 moduri de a economisi energia electrică în locuință

Most Popular