Ce sunt fatetele dentare si de ce sunt necesare?

Se pot defini fatetele dentare ca fiind cochilii subtiri, de culoarea dintelui, atasate de suprafata frontala a dintelui pentru a-i imbunatati aspectul. Fatetele pot fi compuse din diverse materiale, cum ar fi portelan, compozit cu rasina, aur, amalgam de argint si asa mai departe. 

Scopul principal al fatetelor dentare este tratarea diferitelor probleme cosmetice, cum ar fi dintii ciobiti, dintii rupti, golurile dintre dinti si alte astfel de probleme. Fatetele sunt o modalitate excelenta de a obtine un zambet stralucitor, alb si perfect simetric. Pentru a atinge acest scop se folosesc mai multe tipuri de fatete dentare.

Cele mai comune tipuri de fatete dentare

Cele mai utilizate fatete dentare sunt cele din portelan. Fatetele traditionale necesita multa munca, asa ca de multe ori se utilizeaza alte materiale. Fatetele traditionale presupun slefuirea structurii dintelui si, uneori, indepartarea unor parti din smalt. 

Cele mai citite articole

Este de remarcat faptul ca fatetele dentare sunt ireversibile si pot fi destul de dureroase si necesita anestezie locala. Fatetele fara pregatire necesita modificari minime ale dintilor si se pun fara anestezie. Fatetele nu sunt la fel cu implanturile sau coroanele dentare. Fatetele invaluie partea din fata a dintelui, in timp ce implanturile dentare inlocuiesc intregul dinte. 

De ce aleg pacientii fatetele dentare

Exista mai multe avantaje ale fatetelor dentare, iar unele dintre cele comune sunt:

  • Fatetele pot trata dintii rupti sau ciobiti;
  • De asemenea, pot repara decolorarea severa care nu poate fi corectata prin albire;
  • Fatetele pot corecta, de asemenea, golurile mari ale dintilor;
  • Pot repara dintii strambi sau care sunt mai lungi decat ceilalti.

Principalul avantaj al fatetelor dentare este de a face dintii sa arate mai bine si mai placut din punct de vedere estetic. Fatetele dentare vin in ajutor atunci cand albirea si alte proceduri dentare nu sunt suficiente pentru a corecta sau repara un dinte cu un aspect neplacut.

Procesul de obtinere a fatetelor dentare presupune curatarea si  pregatirea dintilor. Stomatologul trebuie sa se asigure ca exista suficient spatiu pentru a lipi fateta dentara de dinte si, pentru asta, ar putea slefui unii dintre dinti. Initial, sunt create fatete temporare, care sunt detasabile. 

Cele mai citite articole

Read Previous

3 moduri de a economisi energia electrică în locuință

Read Next

Caracteristici ale semiremorcilor platformă

Most Popular