Ce tipuri de produse pirotehnice exista si care se potriveste evenimentului tau? 

Ce tipuri de produse pirotehnice exista si care se potriveste evenimentului tau? 

Integrarea unui spectacol pirotehnic in cadrul unui eveniment, indiferent daca este public sau privat, nu mai este de mult un lucru nou. Tocmai de aceea, organizatorii doresc sa vina de fiecare data cu spectacole si produse noi, care sa ii surprinda pe participanti.

Acest lucru este insa posibil datorita diversitatii mari de articole pirotehnice disponibile pe piata. Este important insa de retinut ca in timp ce unele sunt destinate consumului de masa – produsele pirotehnice din categoriile P1 si F1, cum ar fi fumigene, artificii pentru tort sau stelute pentru brad – altele sunt produse profesionale, care trebuie manevrate de persoane calificate, care detin cunostintele referitoare la modul in care se utilizeaza in conditii de siguranta. 

Ce tipuri de produse pirotehnice exista? 

Artificiile sunt unele dintre cele mai cunoscute tipuri de produse pirotehnice, insa din aceasta categorie fac parte si alte produse mai putin periculoase. Astfel, pe langa cele de consum, amintite mai sus, articole pirotehnice pot fi considerate si lampioanele sau chiar confetti. Acestea pot fi folosite in siguranta de oricine, motiv pentru care sunt foarte des intalnite in cadrul evenimentelor private. 

Chiar si artificiile sunt insa de mai multe tipuri, astfel incat sa se potriveasca in diferite situatii. De la artificiile clasice, la cele de zi – care produc explozii de sunet si fum colorat – de la artificii de proximitate, care pot fi folosite la interior sau in apropierea oamenilor, pana la artificiile de apa, toate sunt disponibile pentru evenimente, numai ca este necesara o echipa specializata care sa se ocupe de manevrarea si lansare lor. 

Cele mai citite articole

De asemenea si o serie de efecte speciale pot fi incadrate in categoria produselor pirotehnice. Este vorba despre proiectoarele cu scantei sau cele de flacari, efectele criogenie si fumul vertical, precum si tunurile de confetii sau baloane de sapun. 

Drept urmare, indiferent de tipul, dimensiunea sau ocazia cu care este organizat un eveniment, acesta poate fi completat si cu un spectacol deosebit cu produse pirotehnice. 

Clasele in care sunt catalogate articolele pirotehnice

La planificarea unui spectacol pirotehnic trebuie sa se tina cont de recomandarile profesionistilor si de prevederile legislative aflate in vigoare cu privire la modul si locul de desfasurare a spectacolelor pirotehnice, acestea avand in vedere, in principal, siguranta participantilor. 

Drept urmare, articolele pirotehnice sunt impartite in mai multe clase, in functie de gradul de periculozitate pe care il prezinta. Acestea sunt: articole pirotehnice de scena (categorii F1-F4), de scena (T1, T2), alte articole pirotehnice (P1, P2). 

Cele mai citite articole

Read Previous

Care sunt pietele financiare pe care pot tranzactiona investitorii romani?

Read Next

Care sunt cele mai cautate orase pentru birouri si de ce? 

Most Popular