Cele mai importante sfaturi pe care trebuie sa le urmezi cand prepari laptele praf 

Cele mai importante sfaturi pe care trebuie sa le urmezi cand prepari laptele praf 

Prepararea laptelui praf pare sa fie o misiune destul de usoara in teorie, doar ca acest lucru nu inseamna ca trebuie facuta in graba sau fara a citi niste indicatii inainte. Un lucru care este valabil, indiferent de tipul de lapte praf utilizat, este ca hrana trebuie sa fie proaspata si servita imediat, iar resturile vor fi aruncate. 

Pentru gama de lapte praf Humana, se va fierbe cantitatea de apa necesara, iar apoi se va lasa la racit pana ajunge la temperatura de 50 de grade. Pe urma, jumatate din cantitate se va pune intr-o sticla curata, in care urmeaza sa se adauge laptele praf. Temperatura adecvata a laptelui trebuie sa fie de 37 de grade, asa ca parintii vor testa acest lucru inainte de a hrani copilul.  

Fii mereu atent la instructiunile produsului 

Fiecare pachet de lapte praf vine cu un set de instructiuni, ce trebuie urmate de persoana care se ocupa de prepararea laptelui praf. Spre exemplu, pe ambalajul multor cutii se afla un tabel cu diverse valori care exprima cantitatea ideala de lapte praf pe care o poate consuma un copil, in functie de varsta. 

Nu folosi cuptorul cu microunde pentru incalzirea laptelui! 

Cele mai citite articole

Multi oameni folosesc cuptorul cu microunde pentru a-si incalzi mancarea atunci cand sunt in criza de timp si au nevoie de o solutie rapida, doar ca varianta aceasta nu este potrivita pentru hrana bebelusilor. Exista sanse ca laptele sa fie incalzit neuniform, ceea ce poate provoca arsuri; de aceea, parintii trebuie sa evite utilizarea cuptorului. 

Prepara laptele atunci cand copilul are nevoie de el 

Bacteriile se pot inmulti foarte usor la temperatura camerei si de aceea, ideal este ca parintii sa prepare laptele de fiecare data cand ii este foame celui mic, nu in avans. In acest fel, se evita pe cat posibil aparitia bacteriilor. 

In concluzie, pentru a face prepararea laptelui praf cat mai usoara, cei care se ocupa de acest proces pot urma sfaturile de mai sus pentru a nu pune in pericol sanatatea copilului lor din neatentie. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum ajuta managementul proiectului o companie sa iasa in evidenta? 

Read Next

4 sfaturi utile despre cum copilul tau sa isi poarte ghiozdanul

Most Popular