Clapete antifoc și desfumare de calitate, comandate online

La TC Romania Crown Cool se găsesc acum clapete antifoc și desfumare, dar și alte componente calitative pentru sistemele de climatizare și ventilație. Ele se pot comanda comod, intrând pe website-ul tcromania.com!

Poți comanda de aici:

 • clapete antifoc tip cortină;
 • clapete antifoc rectangulară;
 • clapete antifoc cu lamele opuse;
 • clapete antifoc circulară;
 • voleți desfumare;
 • valve antifoc.

Pentru ce sunt utile clapetele antifoc?

Clapeta antifoc este un element recunoscut ca fiind foarte eficient în cazul unui pericol de incendiu, oferind protecție „pasivă” a clădirii. Se montează în interiorul conductei de aer și include un amortizor care este acţionat de un servomotor. Clapeta antifoc este un dispozitiv încorporat în ventilația de alimentare. Sarcina sa este de a bloca fluxul de aer în cazul unui incendiu în clădire.

În clădirile industriale, publice și în alte tipuri de clădiri, există cerințe mai stricte pentru securitatea la incendiu, care sunt luate în considerare la proiectarea și construcția sistemelor de inginerie. Pentru rețelele de ventilație, o condiție prealabilă este instalarea de clapete antifoc concepute pentru a preveni răspândirea focului și a fumului de la locul de aprindere în alte încăperi prin canalele de ventilație. 

Clapetele antifoc tip cortină, rectangulare, circulare sau cu lamele opuse sunt rezistente la foc și ideale pentru izolarea automată a compartimentelor în sistemele de ventilație și  se monteaza pe tubulaturile echipamentelor HVAC.

Din punct de vedere constructiv, toate clapetele antifoc sunt similare. Au un cadru-corp, în care este fixat un amortizor mobil, blocând ermetic secțiunea.

Trebuie totuși menționat că, în funcție de domeniul de aplicare, aceste produse de la TC Romania Crown Cool au diferite timpi de rezistență la foc. 

Cele mai citite articole

Clapetele antifoc care sunt instalate în conducte de ventilație verticale, orizontale și înclinate. 

Pentru ce sunt utili voleții desfumare?

Voleții desfumare pentru controlul fumului sunt prezenți în diferite sisteme de presurizare instalate în clădirile de birou, clădirile industriale, spațiile comerciale, spitale, săli de spectacole și competiții sportive pentru a preveni pătrunderea fumului în sistemele de evacuare prin suprapresiunea aerului. Rutele de evacuare includ coridoare, casa scărilor, lifturi și holuri.

Voleții desfumare trebuie să îndeplinească următoarele condiții: 

 • etanșeitate la foc;
 • stabilitate mecanică;
 • menținerea secțiunii transversale.

Sistemul pentru controlul fumului și gazelor fierbinți poate evacua fumul fie prin utilizarea unor ventilatoare rezistente la foc sau prin ventilație naturală.

Dacă business-ul tău are nevoie de niște echipamente profesionale de ventilare și climatizare, nu ezita să apelezi la compania TC Romania Crown Cool. O să vezi că este alegerea perfectă pentru tine. Vei putea găsi aici niște produse de înaltă calitate, suport și asistență tehnică de calitate deosebită.

Vei avea oportunitatea de a găsi aici o gamă largă de produse H.V.A.C. profesionale, pornind de la tubulaturi de ventilație rectangulare și circulare, dispozitive de reglare a debitului, grile de ventilație diverse, accesorii de montaj, ventilatoare etc. Poți alege așadar, cele mai bune soluții pentru a asigura o calitate deosebită a aerului din spațiul în care îți desfășori activitatea.

Pentru detalii și comenzi, iată mai jos datele de contact ale companiei:

Crown Cool SRL – România – str. Topliţa, nr. 155, Miercurea Ciuc, jud. Harghita;

 • telefon: (+40) 726 308 902;
 • fax: (+40) 266 315 068;
 • www.tcromania.com;
 • e-mail: ventilatie@tcromania.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Sfaturi utile pentru îngrijirea fațetelor dentare

Read Next

Amanetul de acasă – serviciul modern și comod pentru amanetarea bunurilor tale din aur!

Most Popular