Croatia uniunea europeana

Introducere

Croatia este un stat din Europa de Sud-Est, situat în peninsula Balcanică, situat pe coasta Adriaticii. De la fondarea sa în anul 1991, membru al Uniunii Europene din 2013, țara a făcut progrese remarcabile în consolidarea și modernizarea economiei și a instituțiilor sale.

Istoria Uniunii Europene si Croatia

Prima referire la Uniunea Europeană a fost făcută de către ministrul de externe francez Robert Schuman în 1950, care a propus introducerea unui sistem de planuri de producție coordonate pentru produsele de bază în Europa. Aceasta a devenit cunoscută sub numele de "Declarația Schuman" și a fost punctul de cotitură în istoria UE. Procesul de creare a Uniunii Europene a durat ani buni, cu privire la extinderea ei și la îmbunătățirea politicilor de dezvoltare. Croatia a devenit o parte din UE în iulie 2013, devenind al 28-lea stat membru.

Beneficiile aderarii la UE

Aderarea la UE le-a oferit croatilor acces la una dintre cele mai mari piață comerciale din lume. Acest lucru le-a oferit posibilitatea de a exporta mai ușor produsele lor în țările membre ale UE și de a beneficia de măsuri de protecție a investițiilor și a schimburilor comerciale. De asemenea, membrii UE au acces la fonduri și programe de sprijin financiar care să le permită să își dezvolte economia. Acest lucru a schimbat radical economia Croației și a schimbat modul în care oamenii trăiesc.

Reformele si politicile UE

Cele mai citite articole

Croația a trebuit să adopte reforme structurale adecvate și să se conformeze normelor juridice ale UE înainte de a putea deveni membru. Acest lucru a inclus modernizarea politicilor și a legilor în domeniul fiscalității, a fondurilor europene, a politicilor sociale și a schimbului comercial. TAROM a fost de acord să implementeze noi politici de protecție a mediului, care să se conformeze standardelor UE. De asemenea, a adoptat un cadru pentru reglementarea relațiilor sale cu țările vecine și a oferit asistență țărilor în curs de dezvoltare. Aceste reforme și politici au îmbunătățit considerabil calitatea vieții în Croația.

Impactul UE asupra economiei Croației

UE a avut un impact semnificativ asupra economiei Croației. Aderarea a crescut încrederea investitorilor străini în economia Croației și le-a oferit acces la fondurile europene. De asemenea, acesta a crescut comertul și schimburile de bunuri și servicii între Croația și țările membre ale UE. Aceasta a crescut numărul de locuri de muncă și a contribuit la creșterea nivelului de trai. UE a ajutat și la modernizarea infrastructurii și a sistemului de comunicare din Croația.

Dezvoltarea durabila

UE a pus în practică o serie de politici axate pe dezvoltarea durabilă, în special în domeniul protecției mediului și al energiei. Aceste politici constau în crearea de măsuri pentru reducerea emisiilor de carbon și deșeuri, în promovarea energiei regenerabile și a energiei eficiente și în protejarea biodiversității. Aceste politici au un impact pozitiv asupra mediului și îi ajută pe oameni să trăiască în siguranță. Acestea contribuie, de asemenea, la dezvoltarea economică durabilă a țării.

Concluzie

Aderarea Croației la UE a avut un impact pozitiv major asupra economiei și a vieții sale. Acesta a contribuit la modernizarea infrastructurii și a instituțiilor și a facilitat schimburile comerciale și investițiile străine. UE a pus, de asemenea, în practică politici de dezvoltare durabilă, care au contribuit la protejarea mediului și a biodiversității. Acest lucru a contribuit la o creștere economică durabilă și la îmbunătățirea calității vieții în Croația.

Cele mai citite articole

Anterior

Olanda este in uniunea europeana

Următor

Afaceri cu prepelite

Scrieți un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare articole