Cum să procedezi pentru a combate durerile de spate?

Aproape fiecare dintre noi se confruntă cu dureri de spate, fie periodic, fie mai rar, sau cel puțin o dată tot ni s-a întâmplat să experimentăm disconfort la nivelul zonei lombare.

Asta, având în vedere că această zona, situată între partea superioară și cea inferioară a corpului nostru, este implicată în majoritatea mișcărilor pe care le facem, deci permanent solicitată în activitățile de zi cu zi.

Dacă nu este vorba despre afecțiuni cronice, care necesită un tratament riguros, stabilit de medicul specialist, putem combate aceste dureri de spate fără a recurge la strategii complicate. Astfel, dacă avem un loc de muncă ce presupune mult timp de stat pe scaun, la birou, în fața calculatorului, cu siguranță experimentăm frecvent asemenea dureri.

Pentru a le combate eficient, trebuie să avem grijă să ne menținem pe scaun o poziție corectă, cu spatele drept, aliniat la spătarul scaunului. De asemenea, trebuie să procedăm și la câteva pauze, timp în care să ne ridicăm de pe scaunul de la birou, să facem câteva exerciții care să ne dezmorțească.

Cele mai citite articole

De asemenea, dacă zilnic suntem în postura de conducători auto, statul prelungit la volan va avea același efect precum statul la birou, în față calculatorului. Deci și în acest caz se impune menținerea unei posturi corecte, drepte și apelarea la un model de perne scaun auto, care să asigure eliminarea presiunii din zona lombară și a disconfortului cauzat de menținerea prelungită a aceleași poziții.

O altă recomandare este evitarea ridicării de greutăți mari, care va suprasolicită coloana și va accentua durerile de spate. De asemenea, mișcările bruște trebuie evitate, iar aplecarea pentru a ridica de jos un obiect să se facă procedând la îndoirea genunchilor, pentru a proteja coloana vertebrală.

Totodată, utilizarea unei saltele speciale pentru pat, din spumă cu memorie, fără a folosi perne prea înalte, cu o pernă între picioare pentru poziția de somn pe o parte sau chiar fără pernă în cazul dormitului pe spate, vor favoriza coloana vertebrală și un somn odihnitor, fără dureri de spate resimțite la trezire.

Acești pași respectați, alături de mai multă mișcare, o bună hidratare, un regim de viață sănătos în general, încălțăminte comodă și eliminarea pe cât posibil a factorilor de stres din viața noastră vor contribui cu adevărat la eliminarea durerilor de spate care ne-au afectat până acum.

Cele mai citite articole

Read Previous

Tu stii cum alegi cea mai buna centrala electrica?

Read Next

Solutii Awe Compactors pentru managementul deseurilor: rotocompactoare si presscontainere deseuri

Most Popular