Exemple de afaceri de familie

Exemple de afaceri de familie

Introducere

Afacerile de familie sunt mai mult decat un simplu mod de a face bani. Ele ofera un sentiment de conexiune si apartenenta, si ofera oportunitati de a uni familiile in activitatile lor economice. Acestea sunt si un mod excelent de a-ti instrui copiii cu abilitatile necesare pentru a conduce o afacere si de a lucra in echipa. Exista multe exemple de afaceri de familie, de la magazine de retail la afaceri de productie sau afaceri in domeniul agricol. Cu toate acestea, sa intreprinzi o afacere de familie poate fi o sarcina intimidanta, indiferent de dimensiunea afacerii. Acest articol va discuta cateva exemple de afaceri de familie si va oferi sfaturi pentru a le face sa se potriveasca nevoilor si valorilor familiei tale.

Afaceri mari de familie

Din moment ce multe afaceri de familie sunt in general mici sau de dimensiune medie, poate fi surprinzator sa auzi despre afaceri de familie de mari dimensiuni. Un astfel de exemplu de afacere de familie este Walmart. Walmart a fost fondata in 1962 si a fost preluata de familia Walton in 1972. Aceasta afacere de familie a crescut rapid si a devenit una dintre cele mai mari companii din lume. Walmart a fost fondata pe principiile unei afaceri de familie si a pastrat aceasta arhitectura in mare masura si dupa ce a devenit publica. Walmart a devenit unul dintre cele mai cunoscute branduri din lume si a generat miliarde de dolari. De-a lungul anilor, Walmart a creat oportunitati economice pentru milioane de angajati si a oferit produse diverse si accesibile pentru consumatori din intreaga lume.

Afaceri de retail de familie

Afacerile de retail de familie sunt foarte comune si pot fi gazduite in mari magazine, centre comerciale si magazine specializate. Un exemplu de afacere de familie in retail ar fi Applebee’s. Applebee’s a fost fondata de Doug si June Davis in 1980. Acesti doi au deschis primul lor restaurant Applebee’s in Atlanta, Georgia. Familia Davis si-au construit afacerea de la zero, de la deschiderea primului restaurant, la o retea de restaurante care acopera intreaga tara. Applebee’s a devenit una dintre cele mai cunoscute retele de restaurante din lume si ofera produse accesibile pentru consumatori. Acest restaurant de familie a devenit de asemenea un loc de intalnire pentru multi, oferind un loc in care oamenii sa se simta bine.

Afaceri de productie de familie

O alta afacere frecventa de familie este cea de productie. Aceste afaceri implica fabricarea produselor, de la produse alimentare la produse industriale. Un exemplu de afacere de familie in productie este Pepsi. Pepsi a fost fondata de către Caleb Bradham în anul 1898. Acesta a fondat compania in New Bern, Carolina de Nord. Caleb a dezvoltat un amestec de suc de portocala si a ales denumirea Pepsi din grecescul "pepsis" care înseamnă "digestie". Pepsi a crescut rapid si a devenit liderul de piata al produselor de bauturi racoritoare. De-a lungul anilor, Pepsi a fost condus de familia Bradham si au ramas adevarati la principiile si valorile lor in timp ce afacerea s-a extins.

Afaceri din domeniul agricol

Cele mai citite articole

Afacerile din domeniul agricol sunt si ele destul de frecvente in randul afacerilor de familie. Un exemplu de afacere de familie din agricultura este Gebbers Farms din Washington. Acesta a fost fondata in 1932 de către Paul Gebbers in Ferndale, Washington. Din moment ce aceasta afacere a fost fondata, familia Gebbers a lucrat din greu pentru a-si face afacerea sa creasca si sa prosper. Acestia au extins afacerea de la un mic ferma de ciresi la o serie de ferme care produc mere, nuci, pere, piersici si caise. Aceste ferme au devenit un important furnizor regional de produse alimentare si ofera angajamentul lor fata de munca grea si sustenabilitate.

Afaceri online de familie

Afacerile online sunt si ele o afacere de familie frecventa si ofera oportunitati de afacere pentru toate familiile. Un exemplu de afacere de familie online este Etsy. Etsy a fost fondata in 2005 de Rob Kalin, Chris Maguire si Haim Schoppik. Rob Kalin a fondat Etsy ca o platforma online in care oamenii pot vinde produsele lor facute manual. Acesta a fost inspirat de familia lui si de modul in care ei isi Faceau produsele. De-a lungul anilor, Etsy a crescut rapid si a devenit unul dintre cele mai importante locuri de vanzare online din lume. Etsy a oferit produse handmade si accesibile pentru clientii sai si a creat oportunitati economice pentru producatorii sai.

Sfaturi pentru deschiderea unei afaceri de familie

Desi exista multe exemple de afaceri de familie, aceasta nu inseamna ca ar trebui sa te arunci imediat in deschiderea unei afaceri. Deschiderea unei afaceri poate fi o sarcina intimidanta si necesita o planificare atenta si o intelegere profunda a valorilor si principiilor familiei. Pentru a gasi succesul in deschiderea unei afaceri de familie, ar trebui sa urmati aceste sfaturi.

In primul rand, ar trebui sa va asigurati ca intelegeti toate aspectele legale ale deschiderii unei afaceri. Acest lucru include intelegerea aspectelor legale ale protectiei proprietatii, taxelor si reglementarilor. De asemenea, este important sa intelegeti cum sa creati un plan de afaceri si un budget, precum si cum sa gestionati corect resursele financiare. Aceste informatii pot fi obtinute de la profesionistii in domeniul afacerilor, cum ar fi contabilii si avocatii.

De asemenea, este important sa intelegeti modul in care familia ta se va implica in afacere. Aceasta implicare poate varia in functie de dimensiunea afacerii si de abilitatile fiecarei persoane din familie. Este important sa stabiliti cine va lua decizii, cine va gestiona resursele financiare si cine va avea responsabilitati specifice. Acest lucru va ajuta la construirea unei structuri de conducere clare si va ajuta sa eviti conflictele in

Cele mai citite articole

Read Previous

Ucraina in uniunea europeana

Read Next

Asigură-ți legalitatea activității pe care o desfășori cu reînnoirea autorizației de mediu!

Most Popular