Fast and fixed – o procedură relativ nouă, cu multiple beneficii

În ultimele decenii, medicina dentară a cunoscut o evoluție semnificativă, oferind pacienților opțiuni tot mai avansate pentru tratarea problemelor dentare. Una dintre cele mai notabile inovații în acest domeniu este procedura Fast and Fixed, care a revoluționat modul în care se abordează restaurarea dinților. 

Procedura Fast and Fixed a fost dezvoltată pentru prima dată în anii 1990 și a fost introdusă în practica stomatologică cu scopul de a oferi o soluție mai rapidă și mai eficientă pentru restaurarea dinților. 

Acest tratament este cunoscut și sub numele de „dinti ficși în 24 de ore” datorită vitezei sale de execuție. A câștigat rapid popularitate în întreaga lume datorită beneficiilor sale semnificative.

Cum Funcționează Procedura Fast and Fixed?

Cele mai citite articole

Procedura Fast and Fixed este concepută pentru a trata probleme dentare precum pierderea unuia sau mai multor dinți, deteriorarea dinților sau a osului maxilar sau mandibular. Iată cum funcționează acest proces:

 • Evaluarea inițială: Primul pas al procedurii Fast and Fixed implică o evaluare detaliată a stării dentare a pacientului. Stomatologul va examina dinții și va efectua radiografii pentru a determina care este cea mai bună abordare.
 • Planificarea tratamentului: Pe baza evaluării inițiale, se va elabora un plan de tratament personalizat pentru fiecare pacient. Acest plan va include detaliile procedurii, precum și costurile implicate.
 • Extracția și implantarea: În ziua procedurii, dinții deteriorați sau lipsă vor fi extrași, iar implanturile dentare vor fi plasate în osul maxilar sau mandibular. Acest proces este cunoscut pentru rapiditatea sa, astfel încât pacientul va avea dinți noi în aceeași zi.
 • Fixarea coroanelor dentare: După implantare, coroanele dentare permanente vor fi fixate pe implanturi. Aceste coroane sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu restul dinților pacientului din punct de vedere estetic și funcțional.
 • Recuperare și îngrijire: Pacientul va primi sfaturi și instrucțiuni cu privire la îngrijirea dinților noi. De obicei, este necesară o perioadă scurtă de adaptare pentru a vă obișnui cu dinții noi, dar în cele din urmă veți putea să vă bucurați din nou de un zâmbet sănătos și strălucitor.

Beneficiile Procedurii Fast and Fixed

Procedura Fast and Fixed aduce numeroase beneficii pentru pacienți, care au contribuit la creșterea popularității sale în ultimii ani. Iată câteva dintre cele mai importante avantaje:

 • Rapiditate: Așa cum sugerează și numele, una dintre cele mai mari beneficii ale procedurii Fast and Fixed este viteza sa. Într-o singură zi, puteți înlocui dinții lipsă sau deteriorați, evitând perioade lungi de așteptare între etapele tratamentului.
 • Confort: Procedura minim invazivă a Fast and Fixed minimizează disconfortul postoperator și reduce timpul de recuperare. Pacienții se pot întoarce la activitățile lor obișnuite mult mai repede decât în cazul altor proceduri.
 • Rezultate estetice excelente: Coroanele dentare personalizate utilizate în procedura Fast and Fixed sunt create pentru a se potrivi cu aspectul natural al dinților dumneavoastră, astfel încât veți obține rezultate estetice excelente.
 • Funcționalitate îmbunătățită: Dinții noi vor restabili funcționalitatea optimă a măselelor, ceea ce vă va permite să mestecați și să vorbiți fără disconfort sau dificultăți.
 • Stabilitate și durabilitate: Implanturile dentare oferă o stabilitate excelentă și o durabilitate îndelungată. Cu o îngrijire adecvată, acești dinți noi pot rezista mulți ani.
 • Îmbunătățirea calității vieții: Restaurarea rapidă a dinților vă va permite să vă bucurați din nou de alimentele preferate și să zâmbiți fără să vă simțiți inhibat. Aceasta poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra calității vieții.

Concluzie

Procedura Fast and Fixed reprezintă o inovație semnificativă în domeniul medicinei dentare, oferind pacienților o modalitate rapidă și eficientă de a-și restaura dinții. Cu beneficii precum rapiditatea, estetica deosebită și funcționalitatea îmbunătățită, această procedură este o opțiune atractivă pentru cei care suferă de probleme dentare. 

Cu toate acestea, este important să discutați cu un stomatolog pentru a determina dacă procedura Fast and Fixed este potrivită pentru dumneavoastră și să vă planificați tratamentul în consecință. Cu ajutorul acestei proceduri, veți putea să vă bucurați din nou de un zâmbet sănătos și strălucitor într-un timp foarte scurt.

Cele mai citite articole

Read Previous

Parteneriatul dintre grădiniță și părinți: O cheie pentru succesul copiilor

Read Next

La câte puncte de penalizare se suspendă permisul de conducere?

Most Popular