Iata tot ce trebuie sa stii despre importanta hidroizolarii acoperisului

In momentul in care proprietarul are in vedere hidroizolarea locuintei sau a unei cladiri, este important sa tina cont si de acoperis, pentru a fi bine izolat si rezistent in fata umiditatii. Datorita faptului ca hidroizolatia are rolul de a bloca accesul apei si a umiditatii in componentele acoperisului, se dovedeste a fi unul dintre cele mai importante aspecte pentru un acoperis durabil.

Importanta hidroizolarii acoperisului unui bloc

Procedura de hidroizolatie este unul dintre cele mai importante proiecte care trebuie sa fie realizat pentru un bloc si care necesita o echipa specialista, experimentata in acest domeniu. Bineinteles, inainte de inceperea lucrarii, este de-a dreptul important sa se solicite parerea unui specialist in hidroizolatii, care sa ofere recomandari adecvate. 

Pe langa hidroizolarea blocului, este de-a dreptul important sa se acorde un nivel ridicat de atentie si asupra acoperisului, care trebuie sa fie rezistent in fata temperaturilor extreme, dar si in fata precipitatiilor. Printre materialele necesare pentru o astfel de interventie se numara si:

  • membrana bituminoasa care sa fie armata cu fibra de sticla; de regula, este important sa se aplice in doua straturi pentru o eficienta ridicata;
  • membrana special conceputa pentru difuzia vaporilor;
  • polistiren extrudat;
  • membrana bituminoasa cu ardezie;
  • sapa de panta;
  • pietris, care sa fie aplicat ca strat final; sub acesta, trebuie sa se insereze o panza care sa functioneze ca o bariera impotriva radacinilor.

Cum pot fi intretinute acoperisurile inclinate?

Cele mai citite articole

Pe langa rolul sau functional, acoperisul indeplineste si un rol estetic, imbunatatind semnificativ aspectul unei locuinte. Astfel, este important ca acoperisul sa fie cat mai bine intretinut. Pentru o intretinere adecvata, specialistii trebuie sa fie chemati la o anumita perioada de timp, pentru a realiza inspectarea acoperisului si pentru a identifica din timp posibilele probleme cu care acesta se poate confrunta. 

De asemenea, cu trecerea timpului, infiltratiile de apa pot afecta semnificativ starea acoperisului in cazul in care hidroizolatia lipseste, fiind nevoie ca ulterior sa fie aplicata, pentru o rezistenta crescuta a sa. Pentru mai multe informatii, se poate accesa blogul Hidroizolatii Conduraru, in care cititorii vor avea ocazia de a afla cat de importanta este hidroizolatia, dar si cum poate influenta pozitiv durabilitatea acoperisului.

Astfel, realizarea unei hidroizolatii pentru acoperis la timp poate contribui semnificativ la prelungirea duratei sale de viata, dar poate sa ajute si la intretinerea sa adecvata de-a lungul timpului, fara sa capete un aspect neplacut si neglijat.

Cele mai citite articole

Read Previous

3 sfaturi pe care sa le iei in considerare despre inelele de logodna

Read Next

De ce este important un specialist SSM in cadrul firmei si cu ce se ocupa acesta? 

Most Popular