Prin ce se deosebesc autorizatia si avizul de securitate la incendiu? Tu de ce ai nevoie? 

Pentru a aduce la viata un proiect de arhitectura, cei implicati trebuie sa se asigure ca respecta toate normele pentru a nu pune pe nimeni in pericol. Modalitatea prin care se poate face acest lucru este prin obtinerea unei autorizatii sau a unui aviz in acest sens. 

Indiferent ca este vorba de autorizatie sau de aviz, in ambele cazuri va fi nevoie de scenariul de securitate la incendiu, planurile de arhitectura si proiectul de instalatii electrice de iluminat. La capitolul documente administrative, pentru a obtine o autorizatie de securitate la incendiu va fi nevoie, dupa caz si de certificatul de urbanism si de autorizatia de construire. 

Din ce categorii fac parte cladirile care au nevoie de o astfel de autorizatie? 

Siguranta copiilor este deosebit de importanta si tocmai de aceea, unitatile de invatamant si diversele centre care se ocupa cu ingrijirea lor trebuie sa aiba autorizatie de securitate la incendiu. Tot in aceasta categorie intra si azilul de batrani sau centrul pentru persoanele fara adapost. Conditia este ca aria sa fie mai mare de 150 mp. 

Cele mai citite articole

Pentru cladirile utilizate in scop comercial, aria trebuie sa fie mai mare de 600 mp, iar exceptia apare atunci cand spatiul respectiv este integrat intr-o alta cladire, in care locuiesc mai multi oameni. Atunci, aria trebuie sa fie mai mare sau egala cu 200 mp. 

Cum poti verifica rapid daca o cladire are nevoie de autorizatie? 

Cei interesati de stadiul in care se afla o cladire din punct de vedere al autorizatiilor, pot accesa site-ul Departamentului pentru Situatii de Urgenta. Aici, vor putea verifica daca se incadreaza sau nu si care sunt documentele de care au nevoie, atat pentru securitate la incendiu, cat si pentru protectie civila. Tot pe aceeasi platforma exista atestate in domeniul situatiilor de urgenta. 

Prin urmare, oamenii treubie sa fie atenti deoarece documentele necesare pentru autorizatia de securitate la incendiu difera de cele de care o persoana are nevoie pentru aviz. Cei care, din diferite motive, nu au reusit sa obtina autorizatia, vor fi sanctionati cu o amenda. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum sa alegi camera video in functie de filmarile pe care trebuie sale faci?

Read Next

Cum sa conduci in siguranta pe vreme rece?

Most Popular