Vrei sa iti instalezi un cazan pe combustibil solid? Iata de ce accesorii mai ai nevoie! 

Vrei sa iti instalezi un cazan pe combustibil solid? Iata de ce accesorii mai ai nevoie! 

Cresterile de preturi din ultimele luni, mai ales la energie si gaze naturale, i-au facut pe oameni sa se gandeasca la variante alternative de incalzire. In timp ce unii se orienteaza catre solutii ecologice, care folosesc energie regenerabila, altii considera ca incalzirea cu combustibil solid este cea mai buna alternativa in acest moment. Drept urmare, centralele pe lemne sau peleti au devenit tot mai populare. 

Care sunt avantajele pe care le ofera o centrala pe combustibil solid?

Cei care aleg cazane pe combustibil solid au pus in balanta atat avantajele, cat si dezavantajele acestui sistem de incalzire, iar la momentul actual, foarte multi oameni sunt multumiti de raportul calitate, eficienta si pret al acestui tip de centrale. 

Trei dintre cele mai importante avantaje pe care le ofera centralele care functioneaza cu combustibil solid sunt: 

  • pretul avantajos al materiei prime – desi toate preturile au inregistrat cresteri in ultima perioada, in ceea ce priveste combustibilul folosit pentru incalzire, cel care are, in prezent, un pret avantajos este combustibilul solid;
  • randamentul ridicat – centralele pe lemne au un randament ridicat datorita arderii combustibilului solid, in camere separate;
  • puterea termica mare – motiv pentru care centralele cu combustibili solizi sunt folosite mai ales pentru a incalzi o suprafata mare. 

Toate acestea cantaresc foarte mult in momentul in care trebui sa se ia o decizie cu privire la sistemul folosit pentru incalzirea unei case. 

Ce accesorii sunt necesare pentru o centrala pe combustibil solid? 

Cele mai citite articole

Pentru a putea fi folosita o centrala pe combustibili solizi nu este suficient ca aceasta sa fie instalata si conectata la calorifere, pentru a difuza caldura in locuinta. Sunt necesare o serie de accesorii, echipamente si dispozitive, care au rolul de a eficientiza si creste gradul de siguranta in momentul functionarii acesteia. 

Drept urmare, cei care doresc sa apeleze la aceasta solutie pentru incalzirea casei trebuie sa ia in calcul si acest aspect. De exemplul, o supapa de siguranta sau un regulator de tiraj sunt foarte importante pentru buna functionare a une centrale pe lemne. 

De asemenea, va fi nevoie si de un termostat special, cum ar fi termostatul de imersie sau cel de contact. 

Un accesoriu indispensabil insa pentru centralele pe combustibil solid este aspiratorul de cenusa, care va facilita curatarea si eliminarea cenusii din interiorul cazanului, indiferent ca este unul pe lemne sau pe peleti. 

Cele mai citite articole

Read Previous

4 lucruri interesante pe care sa le faci in Laponia

Read Next

Alege o agentie de casting pentru mai putin efort si mai multa poveste

Most Popular